Tyto webové stránky používají k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie. Více informací
 

 

 

KONTAKTY

Josef Frýbort - Chutnávína.cz
Jiráskova 2106/7
58601 Jihlava
tel: +420 777 874 991
info(a)chutnavina.cz

» Petr Marada
Vinařství Petr Marada

Vinařství Petr Marada je mladé vinařství, založené v roce 2006 v Mikulčicích.
Filosofie vinařství spočívá v jednoduchosti - čím menší vliv vinaře, tím větší ponechání prostoru individualitě vína. Vína zrají v dubových a akátových sudech s minimálním množstvím SO2. Bílá vína zrají také v nerezových tancích. Vínům je dáván čas a prostor pro rozvinutí jejich skutečných vůní a chutí bez zbytečných zásahů. Vinařství se specializuje tudíž spíše na vína suchá, s důrazem na čistotu odrůdy a vlastní osobitost. Červená vína téměř všechna projdou přirozenou vinifikací v dřevěném sudu.
V současné době hospodaří na 11 ha vinic ve třech viničních tratích. V obci Josefov je to trať Kukvičky s odrůdami Chardonnay a Frankovka. V Obci Lužice trať Na stráni s odrůdami Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. V obci Mikulčice pak trať Kněžské kde pěstuje odrůdy Sauvignon, Ruladské šedé, Veltlínské zelené , Tramín červený, Ruladské modré, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe.
Část produkce je z hroznů nakoupených od jiných prověřených a dlouhodobě spolupracujících pěstitelů. Jedná se o odrůdy Děvín, Hibernal, Müller Thurgau, Cabernet Moravia a Dornfelder. 
Bílá jsou po pomletí většinou nakvášena cca 12 hodin, Tramín cca 2-3 dny. Kvasí v nerezu či plastových nádobách. Většinou jsou zakvašena již rozjetým burčákem, který se rozjel spontánně. Zrají na jemných kalech, aby získaly větší plnost a extrakt. Jelikož jsou s min síry, většinou proběhne samovolná jablečno mléčná fermentace a následně jsou vína dána na cca 5 měsíců do sudů- většinou akátových na prodýchání na jemných kalech.
Téměř všechna červená vína zrají po jablečno-mléčné fermentaci v dřevěných sudech jak klasických, tak typu barrigue několik měsíců s minimem síry. První síření cca na 20-30 mg/l se provádí dle stavu vína po 5-6 měsících. Vína při lahvování mají kolem 40 mg veškeré síry.

Web: http://www.vinomarada.cz

Nabídka vín z vinařství Petr Marada